Et hybelkjøkken, også kjent som et minikjøkken, inneholder de mest grunnleggende kjøkkenfasilitetene i en kompakt og praktisk innpakning. Dette inkluderer ofte et lite kjøleskap, et par kokeplater eller koketopper, en vask med plass til oppvasken og et underskap eller et par skuffer. Noen ganger enda mindre.
Dette kompakte kjøkkenet er spesielt egnet for mindre boenheter, som studioleiligheter, studenthybler, eller små sokkelleiligheter, hvor det ikke er så mye plass å avse til et større kjøkken. Til tross for sin beskjedne størrelse, gir et minikjøkken likevel mulighet for matlaging og oppbevaring av mat og kjøkkenutstyr på en praktisk måte.
Med et minikjøkken kan man tilberede enkle måltider, varme opp mat og holde mat og drikke kaldt. Det gir også en god mulighet til å spare plass og penger, ettersom man ikke trenger å investere i større og mer omfattende kjøkkenutstyr som man kanskje ikke vil ende opp med å bruke uansett.
Alt i alt er et minikjøkken en smart og effektiv løsning for mindre boenheter, som gir alle de essensielle kjøkkenfasilitetene på en praktisk og plassbesparende måte.