Slik søker du om Enova-støtte

Du kan få Enova-støtte ved å investere i en grønnere oppvarmingsløsning.

Foto: Vaillant/Rørkjøp

Hvordan gå frem for å søke om Enova-støtte? Her får du vite hvordan du søker og hva du kan få støtte til.

Du kan få Enova-tilskudd for tiltak som fører til grønnere og bedre energivalg i norske husholdninger, blant annet til oppvarming av bolig. Men hvordan går du frem for å søke om Enova-støtte?

Støtte fra Enova bidrar til bedre miljø

Hvis du går med tanker om å investere i en grønnere oppvarmingsløsning for boligen din, er sjansen stor for at du kan redusere totalkostnaden med støtte fra Enova.

Statsforetaket Enova har som mål å bidra til effektiv omlegging av energiforbruk og energiproduksjon. De tilbyr en rekke gode støtteordninger for boligeiere som investerer i bedre, mer miljøvennlige oppvarmingsløsninger.

– Grønnere energitiltak er noe alle bør investere i, sier Svein Kaasa hos Rørkjøps leverandør Vaillant. På lang sikt kan forbrukerne spare mye penger på en grønnere løsning, ettersom den faktisk kan vil redusere varmekostnadene dine. I tillegg kommer tilskuddet fra Enova godt med, påpeker den tyske leverandøren av varme-, klima- og solenergiløsninger

Enkel søknadsprosess på 1-2-3

Det er relativt ukomplisert å søke om tilskudd fra Enova, forklarer Espen Engmann, som er teknisk fagansvarlig i Rørkjøp.

Engmann påpeker at du som forbruker kun må gjennom tre enkle steg for å fullføre søknadsprosessen:

  • Først installeres produktet du har valgt
  • Hvis løsningen er på Enovas tilskuddsliste, kan du registrere fakturaen din direkte på nettsiden til Enova
  • Du mottar utbetaling på din konto

– Det er likevel én ting du må være klar over, sier Engmann: Det er et krav fra Enova om at du kun bruker sertifiserte fagpersoner til å foreta installeringen. Hvis du for eksempel tar saken i egne hender, kan du raskt få avslag på søknaden.

Enova-støtte til bergvarmepumpe

Det gjelder å følge med på hvilke løsninger som er på Enovas tilskuddsliste, det er nemlig ikke alle typer varmepumper som genererer tilskudd. Eksempelvis ble luft-til-vann varmepumpe fjernet fra tilskuddslisten fra den 1. april 2020.

Du kan imidlertid fremdeles søke om Enova-tilskudd til bergvarmepumpe til ditt nye eller eksisterende vannbårne oppvarmingssystem.

Oppvarming med en slik varmepumpe gir lavere energibruk enn ved bruk av strøm, ifølge varmeleverandøren (varmepumpeleverandøren) Vaillant.

– Opptil 80 prosent av ditt varmebehov kan hentes gratis direkte fra miljøet. Bare 20 prosent må tilføyes i form av elektrisitet, avslutter Svein Kaasa. (påstand hentet fra Vaillants hjemmeside)

Lurer du på hva slags varme du bør velge i din bolig, og om det er et tiltak som utløser rett til Enova-støtte? Våre erfarne rørleggere kan svare deg – finn din nærmeste Rørkjøp-rørlegger her.